Het Oranjekwartier

Zij wonen/werken in de buurt

Maarten fietsend op het Koningin Wilhelminaplein.

“De liefde bracht me naar Amsterdam. Ik ontmoette mijn vrouw toen ze een week op vakantie was bij een tante. Ze is nooit meer weggegaan.
Ik woon bijna 4 jaar in deze buurt, dat bevalt me goed. Er wonen hier meer jonge ouders. Ik kom bijna dagelijks met m’n kinderen in de speeltuin in het park. M’n dochter van 3 wijst onderweg dan op de gele strepen van het logo boven in de bouwkraan en roept: “Kijk papa, de bananenkraan.” Voor een snelle boodschap fiets ik naar het Osdorpplein, daar is genoeg winkelkeuze. Nu ben ik op weg naar m’n werk in de Pijp. Ik ben chef-kok in Helden.”

Ervaringsdeskundigen

Maarten

Zij wonen/werken in de buurt

Lieve met haar honden in het Wilhelminapark

“Het is een rustige buurt met veel groen. Ik kan er lekker wandelen met de honden. Hiervoor woonde ik in Diemen, dat was anders.
Door de week is er de gezellige drukte van het World Fashion Center. En ‘s middags mensen die een broodje gaan eten. Zelf zit ik het liefst met de honden op m’n terras. De hele dag volop zon, heerlijk.
Op de fiets kom ik overal. Het Amsterdamse Bos is 10 minuten hiervandaan. En zo meteen stap ik op de fiets naar het Vondelpark, daar ga ik hardlopen.”

Ervaringsdeskundigen

Lieve

Zij wonen/werken in de buurt

Sultan Yildirim, manager Mops kinderopvang:

‘s Ochtends eten we brood met elkaar. Tussen de middag eten we warm. Tussendoor eten we heel veel fruit. We koken zelf. Dit doen we altijd met verse producten. Dat is de kracht van kinderopvang Mops: aandacht voor de gezondheid van onze kinderen.
Aandacht voor de hygiëne en veiligheid van onze locatie. Kinderopvang Mops biedt kinderen een liefdevolle, warme en vertrouwde omgeving om op te groeien dicht bij huis. O ja, sinds kort verzorgen we ook buitenschoolse opvang.’

Ervaringsdeskundigen

Sultan

Zij wonen/werken in de buurt

Michiel onderweg naar het Oranjekwartier

“Al 2 jaar woon ik hier op 2-hoog. Het appartement is ruim opgezet, ik heb 88 m2. Het is ‘high standerd’-nieuwbouw en aantrekkelijk voor ambitieuze jonge mensen. Die wonen hier dan ook. Voorlopig blijf ik hier wonen, totdat ik ga kopen. Regelmatig loop ik hard. Heen, de Sloterplas rond, en weer terug naar huis is 7,5 km. Een mooi trainingsrondje.
Ik werk in de buurt, dat is ideaal. De logistieke verbindingen zijn prima. Als schaatser ga ik in de winter regelmatig naar de Jaap Edenbaan. Met de auto ben ik er zo. En met de fiets zit ik in 5 minuten bij Ter Brugge aan de Overtoom op het terras.”

Ervaringsdeskundigen

Michiel

Zij wonen/werken in de buurt

Marjolein Hartman, eigenaar coffee@last:

‘Het klinkt misschien arrogant, maar wij maken écht goede koffie. We gebruiken hiervoor de beste bonen. Ze komen uit een kleine branderij. Als ze langer dan drie weken bij ons liggen, gooien we ze weg. Koffie zetten is een vak. Er kan zoveel mis gaan. Dat vak hebben wij in de vingers. Daarnaast kun je heerlijke broodjes eten bij ons, of loungen in de zon op ons ruime terras.’

Ervaringsdeskundigen

Marjolein

Zij wonen/werken in de buurt

Robert-Jan & Andrea bij de metro.

“We komen weer even rondkijken in onze oude buurt. Een jaar geleden zijn we verhuisd naar Soest. We zijn onderweg naar de Bijenkorf en lopen speciaal hierlangs om de buurt nog een keer te zien. Het was een ideale uitvalsbasis voor ons. We werkten allebei op Schiphol. Vanaf de Lelylaan waren we met de trein in 7 minuten op het werk. De ring is om de hoek, parkeren kan voor de deur en met de scooter is de hele stad dichtbij. We hadden hier goede buren en we woonden lekker rustig. In Soest hebben we meer ruimte, en voor het eerst geluidsoverlast. Het duurt niet lang voordat we weer terug zijn in Amsterdam. In het Oranjekwartier? Wie weet.

Ervaringsdeskundigen

Robert Jan en Andrea

Overzichtelijk

Overzichtelijk
Ontwerp en productie: Aart Geesink
Techniek: Atop reklame en Foxbyte
Tekst: Maureen Motta
Fotografie: Mike Bink & iStockphoto.com
Filmmaker: Jeroen de Geus
Artists Impressions: DPI